teisipäev, 3. juuli 2007

Pseudopohmell Laulupeo moodi

Jah, Soerd käis ka laulupeol. Väga hea oli. Võimas. Ilus. Öösel ei saanud magada, sest mingi pasunakoor tuututas samal korrusel, Minea supi sees oli pool hernest, minul ei olnud ühtegi, simman oli vägev, aafriklaste vihmalaul oli ehtsam kui vihm ise ja varbad said päris mõnusalt valutama rongkäidud.

Ometi, ometi kord oli Tuuli Koch meiega rahul! Ometi kord! Proovides ta aina räuskas ja hädaldas, et miks me ometi ei laula... Aga ometi! Ja mina olen ka rahul. See oli hea. Nii läheb, kui ei laula ainult häälega, vaid paned ikka hinge ka sisse. Ja see väike solist, kelle nime ma kahjuks ei mäleta... Aitäh, see oli NII ILUS!

--------

Laulu sees me virgume kõrgemaks kui ise
Suureks õnne laulame tähtsaks olemise

--------

Kui me teist korda "Palvet" esitasime, siis tõusid nad püsti. Nad tõusid kõik püsti. 100 000 inimest. Raske oli laulda ilma nuuksete ja ninahääleta, pool laulukaarealust vesistas ja kallistas üksteist. Nüüd ma mõistan, mida mõtles Mäks, kui ta kirjutas "lõi kogu olemise platsi puhtaks". Oleks tõesti tankide vastu muusikaga läinud!

Ja ma ju TEADSIN, kui me "Isamaa ilu hoieldes" laulsime, et peale paremat põlve ei tohi uuesti "iiiisamaa" karjuda. Aga me karjusime ikka. Peamiselt siiski need, kes olid liiga laisad, et proovdest osa võtta - aga mina ka! Kuigi ma olin kõikides proovides kohal. Oih-oih-oih!

Meil seal laulukaare all oli palju-palju-palju kordi võimsam tunne kui rahval. Palju-palju! Nii hea tunne oli! Näu!

--------

Laulu sees me virgume kõrgemaks kui puu
Ilmapuuna elame kuni laulab suu

--------

Aga simman laupäeval - oi-oi-oi! Kuigi ma enamuse sellest ajast tõin kuulsast Kuljuse laost (mis asus mingi ühika kõrval, mis pidi järgmisel päeval maha lammutatud saama ja seetõttu oli seal ka rõõmus igasuguste kitarride, alkoholide ja veidrikega pidu) kostüümi, oli see viimane kontsert siiski väga väga vägev. Svjata Vatra ("Püha Tuli", kes tuleb muide Folgile ka!) tegi nii vägevat muusikat, et rahvas oli täitsa pöördes ja Terje pöörutas-tiirutas minuga lausa telgist välja ja põlda mööda minema.

Aga bussisõit Tartusse tagasi oli lausa geniaalne. Tahtmatu porno ja kõik need ime-imeliselt debiilsed mölalused... Aaa! Mul on Laulupeo särk! Ilus pruun ja helesiniste kirjade ja mustrite ja tõelise ilmapuuga. Arbor Mundi. Ilus.

-------

Laulu sees me virgume kõrgemaks kui ise
Suureks ennast laulame tähtsaks olemise

--------

Olgu, olgu. Aitab laulupeost ja heietustest.

Suvi on, raibe! Ja tuleb Mütofest ja Hansapäevad ja kõik muu juust, mis meile kõigile nii väga meeldib. Ja Töllu kontsert, aga sinna ma vist ei saa. Aga selle eest on väike-väike võimalus, et võib-olla ma saan folgile... Niu-niu-niu-niuuuu.

Kommentaare ei ole:

Oli kord ammusel aal...